Werkwijze

Van initiatie tot nazorg

Vaste projectmethode

Hands on realiseert haar projecten altijd volgens dezelfde methode, of dit nu een SharePoint implementatie, Office 365 traject of een Exchange migratie is. De gebruikte methode is gebaseerd op elementen uit Prince 2, Microsoft Operations Framework en Twynstra Gudde.

De projectmethode draagt zorg voor een duidelijke afbakening, structuur en beheersing van het project.

Fase 0: Initiatiefase

De definitie van “wat” en “hoe” . Het projectenteam wordt samengesteld, er wordt een voorlopige urencalculatie en planning gemaakt. Het plan van aanpak wordt geschreven.

Fase 1: Ontwerp

Uitgewerkte (technische) ontwerpen worden geschreven, zodat er een inzicht is in de technische inrichting en duidelijkheid over de gemaakte technische keuzes.

Fase 2: Realisatie & test

Aan het einde van deze fase is de omgeving ingericht en heeft de klant een testplan opgesteld. Het migratieplan is geschreven.

Fase 3: Implementatie / migratie

De migratie naar het nieuwe systeem. De nieuwe omgeving wordt in gebruik genomen. 

Fase 4: Nazorg

Afronding van het project, oplossen van de laatste openstaande punten, registratie en documentatie van alle onderdelen van het project.

Documentatie en inzicht

Hands on werkt met een klantenportal. Tijdens alle fases heeft u hierop inzicht in alle documentatie die ontstaat tijdens het traject. Je kunt hierbij denken aan een overzicht van alle servers die gemonitord worden door Hands on, lopende contracten en lopende licenties. Deze werkwijze minimaliseert de kans op onduidelijkheden over de laatste versie en geeft altijd en overal inzicht in de actuele status van alle projecten.