Maurice vertelt

Goede ICT dienstverlening is teamsport!

"Ik wil iedere dag met de nieuwste technieken bezig zijn"

Maurice Hermens (30) is Senior ICT Consultant bij Hands On in Team Groen. Of het nu gaat om het opzetten van een complexe Direct Access omgeving of het uitrollen van 800 tablets voor een grote zorginstelling, Maurice gaat de uitdaging aan.

Maurice vertelt

Waarom Hands On?

"Het werk bij Hands On is heel divers. Sinds mijn start in 2014 ben ik met verschillende projecten aan de slag gegaan. Van Office 365 implementaties tot het implementeren van Hyper-v clusters. Als team ben je hier altijd met de nieuwste Microsoft oplossingen én verschillende projecten bezig. Zonder die diversiteit ga ik me al snel vervelen. Daarnaast vormt teamsport de basis voor goede IT-dienstverlening. Die teamspirit zit er bij Hands On goed in! We zetten hier mooie prestaties neer, altijd in samenwerking met collega's binnen team Groen. Collega's die mij met hun kennis weer op een hoger niveau tillen en altijd open staan voor feedback en vragen. Ik ben bovendien erg leergierig. Het onbekende je eigen te maken, dat is waar het om gaat. Hier krijg ik die kans. Zo wil ik meer kennis opdoen over System Center Suite. Dit doe ik door certificeringen te behalen, collega's gek te maken met mijn vragen maar ook door zelfstandig op onderzoek uit te gaan. Soms is het ook fijn om in de diepte gegooid te worden. Ook dat maak je hier mee."

Waar verwacht je dat we over een aantal jaren staan?

"We gaan natuurlijk steeds meer richting de Cloud. Hybride oplossingen vormen nu nog een tussenstop omdat veel mensen nog steeds angst kennen voor die onbekende Cloud. Ik verwacht dat de overgang naar de Cloud daarom heel gefaseerd zal gaan, in kleine stapjes. Maar we kunnen er over een aantal jaren echt niet meer omheen."

Maurice vertelt

Wat betekent dat voor je persoonlijke ontwikkeling?

"Binnen bepaalde bedrijfsprocessen blijf ik toegevoegde waarde creëren, alleen ligt dan de focus compleet op de Cloud. Mijn werkzaamheden zullen verschuiven: van eenmalige migraties (Exchange) naar de complete focus op online diensten zoals Office 365. In dat geval voorzie ik onze klanten van de laatste online versies. Dat betekent voor mij zoveel mogelijk kennis opdoen op het gebied van Cloud, zodat ik deze kennis op langere termijn weer optimaal kan inzetten. Hands On biedt mij op dat vlak genoeg uitdagingen, dus over die kennis maak ik mij geen zorgen."

Genoeg uitdagingen! Houd je nog wel vrije tijd over?

"Gelukkig wel. Ik ben actief volleyballer en hierin zeker geen prof, laat ik bescheiden blijven. Ik speel voor de fun! Volleybal is net als ICT een echte teamsport. Je scoort alleen als je als team echt op elkaar bent afgestemd. Daar komen natuurlijk wekelijkse trainingen bij kijken. Ik weet dit goed met mijn werk te combineren. Sinds kort ben ik naar Enter verhuisd, een dorp tussen Almelo, Goor en Rijssen in. Oftewel: ik woon behoorlijk wat kilometers (meer dan 120 km!) van ons kantoorpand in Weesp af.  Door flexibele werktijden en projecten die ik in de directe omgeving kan oppakken, vormt deze reistijd voor mij geen enkel probleem."