Cloud Computing

Private, public of hybride

Steeds meer kleine en middelgrote organisaties stappen over op cloud computing. Cloud computing heeft dan ook vele voordelen voor jouw organisatie. Automatisering zonder zorgen en geen enorme investeringen in hardware, serverruimtes, extra personeel en opleiding.

Wat is cloud computing volgens Hands On?

Hands On ziet cloud computing als het uitbesteden van de verantwoordelijkheid voor opslag van gegevens en data. Dit kan op eigen servers, met jouw settings en instellingen. Daarnaast kun je kiezen voor een public cloudoplossing. Hierbij wordt jouw data opgeslagen op hardware, samen met andere organisaties en wordt veelal gebruik gemaakt van standaard instellingen. Het is echter nooit mogelijk voor andere partijen om bij jouw data te komen. Een heel bekend voorbeeld van een public cloud is Live (voorheen Hotmail) . Daarnaast maken wij ook onderscheid in hybride cloud. Je maakt hierbij een bewuste keuze welke data je zelf beheert en wat je in de cloud zet.

Voordelen van cloud computing

  • Geen losse servers meer, enkel een internetverbinding volstaat
  • Besparen op licenties
  • Je kunt altijd en overal bij jouw bedrijfsgegevens komen
  • Back-up en uptime zijn niet jouw verantwoordelijkheid meer
  • Schaalbaarheid: heb je meer of juist minder opslag nodig? Dan neem je meer of minder af

Overstappen op cloud computing, hoe doe je dat?

Het kan ingewikkeld zijn om over te stappen op cloud computing. Wellicht heb je applicaties draaien die je liever on-premise hebt staan, of is een gedeelte van jouw hardware afgeschreven en een andere gedeelte nog niet. Het is altijd mogelijk om een hybride omgeving op te zetten of gefaseerd over te stappen naar cloud computing. Dit vereist echter veel denkwerk, waarbij ervaring bijdraagt aan het succes van de uiteindelijke oplossing. Hands On heeft heeft een aantal grote klanten met succes overgezet op cloudcomputing, twee voorbeelden hiervan zijn de zorginstelling De Vijverhof en een overheidsinstelling in hartje Amsterdam.

Cloud computing bij Hands On

Als Managed Microsoft Partner heeft Hands On veel kennis en ervaring in Microsoft oplossingen. Ook voor Microsoft Cloud ben je bij ons dus aan het juiste adres. Wij hebben de kennis en expertise in huis om je te helpen bij de implementatie of migratie naar cloud computing.

Onze adviseurs beantwoorden graag alle vragen over cloud computing.