Veilig de cloud in

Vanaf mei 2018 dienen organisaties die persoonsgegevens verzamelen binnen de grenzen van de EU te voldoen aan de nieuwe regels en richtlijnen van de General Data Protection Regulation (GDPR) of de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze wetgeving vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) die momenteel in Nederland geldt.

Veilig de cloud in

Het beleid van organisaties omtrent informatiebeveiliging dient steeds meer prioriteit te krijgen. Er worden eisen gesteld die betrekking hebben op o.a. het verwerken van persoonsgegevens en de interne procedures voor datalekken.

Steeds meer woningcorporaties kiezen ervoor om te werken via een cloudoplossing zoals Office 365 van Microsoft. Mobiele devices als smartphones, tablets en laptops zijn inmiddels gemeengoed binnen woningcorporaties. Bekende voorbeelden van datalekken zijn het verliezen van een USB-stick, een gestolen laptop of een ransomware of malware-infectie waar persoonsgegevens bij betrokken zijn. Indien een datalek niet wordt gemeld of als blijkt dat persoonsgegevens (adres, telefoonnummer, e-mailadres, maar ook internetgedrag of het gebruik van applicaties) niet op een juiste manier zijn verwerkt, kan een boete oplopen tot 4% van de jaarlijkse omzet.

Veilig de cloud in

Medewerkers hebben zowel thuis, onderweg als op kantoor toegang tot hun e-mail en vertrouwelijke bestanden, waardoor het beheer en de beveiliging van persoonsgegevens voor een flinke uitdaging kan zorgen. Om de kans op een datalek aanzienlijk te verkleinen kun je een aantal maatregelen nemen ten behoeve van informatiebeveiliging.

Mobile Device Management

Met Mobile Device Management (MDM) beveilig en beheer je smartphones en laptops. Microsoft Intune biedt functies voor het beheer vanuit de cloud. Met Intune kan jouw woningcorporatie medewerkers vrijwel overal en op vrijwel elk device toegang verschaffen tot bedrijfstoepassingen en deze beveiligen. De IT-afdeling kan laptops, smartphones en tablets bij verlies of diefstal op afstand wissen of blokkeren.

Multi Factor Authentication

Met Microsoft Azure en Office 365 kun je een extra beveiligingslaag toevoegen om het voor een ander nog moeilijker te maken om zich aan te melden op jouw account. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van twee verschillende vormen van authenticatie: het invoeren van wachtwoord en een extra verificatie, zoals een telefonische oproep, sms-bericht of een melding op een mobiele app. 

Daarnaast helpt het de IT-afdeling van jouw woningcorporatie om potentiële dreigingen te verhinderen. Zij ontvangen direct een melding als er inconsistente handelingen worden geconstateerd bij inlogpogingen op je account. Dit biedt hen de mogelijkheid om adequaat te reageren.

Bitlocker 

Bitlocker is een ingebouwde beveiligingstool in Windows 10 waarmee je volledige schijven kunt versleutelen bij diefstal of verlies. Hierdoor verklein je de kans op een datalek, aangezien de versleuteling ervoor zorgt dat vanaf dat moment toegang tot bedrijfsgevoelige informatie op de apparaten, wordt verhinderd.

Sophos Intercept X

Sophos Intercept X is ontworpen om geavanceerde malware en ransomware-aanvallen tegen te gaan. Het levert anti-ransomware waarmee je aanvallen stopt die gebruik maken van versleuteling. 

Daarnaast biedt het een analyse-tool, die inzicht geeft in alle kenmerken van de aanval, en hoe je risico’s in de toekomst voorkomt. Ben je benieuwd hoe Sophos Intercept X jouw woningcorporatie kan beschermen tegen digitale aanvallen, vraag hier een gratis 30 dagen trial aan.

Meer info

Er zijn tal van mogelijkheden om beveiligingsvraagstukken binnen jouw woningcorporatie te beantwoorden. Wil je meer info over de maatregelen die genomen kunnen worden t.b.v. informatiebeveiliging? Laat het ons weten via onderstaand formulier, of neem contact op met Christine Willems, Sales Consultant bij Hands on. Zij vertelt je graag meer.

Neem contact met mij op