Ransomware: hoe voorkom ik het?

  • Datummaandag 23 januari 2017

Ransomware: wat is het en hoe voorkom ik het?

Ransomware is momenteel de grootste uitdaging op het gebied van IT-security. Het is een vorm van malware die je bestanden gevangen houdt, totdat je geld betaalt aan de ‘digitale aanvallers’ van jouw bestanden. Klinkt als een groot bedrijfsrisico, toch?

Ransomware kan via twee manieren op je systeem terecht komen: via een email die een geïnfecteerd bestand meestuurt of via een geïnfecteerde website. Zodra het op je systeem aanwezig is, zoekt het zijn weg naar je endpoints en servers. Om die aanvallen tegen te houden, is het cruciaal dat je geavanceerde beveiligingstechnologie ter beschikking hebt voor iedere stap die de aanval onderneemt. 

Sophos Intercept X: Exclusief ontworpen om ransomware-aanvallen tegen te gaan

Sophos Intercept X is ontworpen om geavanceerde malware en ransomware-aanvallen tegen te gaan. Het levert anti-ransomware waarmee je aanvallen stopt die gebruik maken van versleuteling. Daarnaast biedt het een analyse-tool, die inzicht geeft in alle kenmerken van de aanval, en hoe je risico’s in de toekomst voorkomt.

Intercept X pakt manipulatie en eventuele kwetsbaarheden en onbekende gevaren in je systemen aan. Alles wordt gelogd. Zijn er bestanden die bijvoorbeeld gewijzigd worden van structuur? Is er ergens op je systeem verdachte activiteit? Je krijgt dan een melding met rapportage die direct gelogd wordt. Zo krijg je precies inzichtelijk waar iets gebeurd is en waar dus mogelijk actie ondernomen moet worden. Intercept X is een losse add-on, specifiek voor het tegenhouden van ransomware, die naast je bestaande antivirus omgeving kan draaien.

Hands on is Sophos Silver Solution Partner

Hands on is Silver Solution Partner van Sophos, marktleider op het gebied van security en het tegenhouden van ransomware. Door dit partnerschap beschikken wij over vergaande kennis en resources om jouw organisatie te adviseren over de oplossingen van Sophos, waaronder Intercept X. Benieuwd naar een kennismaking met de oplossingen? Neem contact op met Jeroen Oostema (088-18 10 164 of joostema@handson.nl) voor een vrijblijvend gesprek over Sophos security oplossingen.

Trial Sophos Intercept X

Heb je interesse in een vrijblijvende 30 dagen trial van Intercept X? Vraag deze hier aan.