Werkplekmigratie bij woningcorporatie SOR

De SOR rekent af op resultaat, niet op aanwezigheid

De SOR rekent hun medewerkers niet af op aanwezigheid, maar op resultaat. Ze stimuleert haar medewerkers te werken op de manier die ze zelf prettig vinden. Zo behoort thuiswerken tot de mogelijkheden, maar ook zelf een werkplek kiezen en op tijdstippen werken die passen bij hun gezinssituatie en persoonlijke voorkeur. Deze manier van werken werd nog niet gefaciliteerd door de IT-afdeling.

Werkplekmigratie bij woningcorporatie SOR

Remco Bouter (Manager Bedrijfsvoering bij SOR): “Hands on verzorgde niet alleen de werkplekmigratie, maar begeleidde ons ook in het maken van keuzes en wees ons op valkuilen. Dit leidde onder andere tot de beslissing dat we naast de migratie een cursus Windows 10 en Office365 verzorgden voor alle medewerkers”.

Verouderde IT systemen worden niet meer ondersteund door Microsoft

Daarnaast waren de systemen waar de SOR mee werkte verouderd. Microsoft kondigde aan Internet Explorer (IE) 9 niet meer te ondersteunen. Dit was de hoogste versie van IE die te gebruiken was met Windows Vista, het systeem dat op alle desktops draaide.  

Nieuwe flexibele werkplekken

SOR besloot alle desktops te vervangen voor een variatie aan devices die beter voorzagen in de behoeftes van de medewerkers. Een inventarisatie leverde een combinatie op aan flexibele werkplekken (desktops), laptops met dockingstations en twee soorten tablets, de Surface Pro 4 en Spectre. Al deze devices zijn door Robin Smorenburg, IT consultant bij Hands on, voorzien van Windows 10. 

Hands on verzorgt snelle installatie met image 

Voorheen was de installatie van zoveel verschillende devices een tijdrovende klus. Gelukkig kon Robin gebruikmaken van de “Windows Deployment tool”. Hiervoor schreef hij slechts één keer een zogenaamd “Image” met daarin de uitzonderingen voor alle soorten devices die waren aangeschaft. Vervolgens kon Robin met slechts één druk op de knop een device installeren. 

Cursus Windows 10 voor alle medewerkers

Robin maakte een plan voor de migratie van alle medewerkers naar de nieuwe devices. Wanneer iemand overging naar een nieuw device meldde hij zich bij Robin. Die dag kreeg hij een cursus voor Windows 10. Aan het einde van de dag leverde hij zijn oude device in en de volgende dag stond het nieuwe device voor hem klaar om direct mee aan de slag te gaan. 

Hands on zorgt voor zeer tevreden medewerkers

Na de migratie heeft iedere medewerker een enquête ingevuld over het verloop van de migratie. Verandering roept vaak weerstand op, maar gelukkig is, door de goede begeleiding van de medewerkers, ruim 80% zeer tevreden. 

Jouw organisatie ook toe aan nieuwe werkplekken?

Tal van redenen kunnen ervoor zorgen dat je als organisatie de overstap wilt maken naar nieuwe devices. De enorme keus maakt het ingewikkeld een optimale combinatie te maken. Zeker omdat dit voor geen enkele organisatie dagelijkse kost is. Hands on ondersteunt organisaties dagelijks in zowel de keuze als de uiteindelijke migratie. Ook toe aan nieuwe devices of een nieuwe manier van werken? Neem dan contact op met Consultant Les Donker (088-1810193) van Hands on. Zij adviseert jou graag over de mogelijkheden.