Probleemloos werken bij ITG dankzij Exchange Online

ITG Global Logistics is een full-service partner voor contractlogistiek, forwarding en supply chain management, met vestigingen op Schiphol en in Rotterdam. Erwin Wong is als Operationeel Manager verantwoordelijk voor het IT-beleid van de twee Nederlandse vestigingen van ITG. Begin 2016 ondervond men bij ITG performance problemen. Deze lieten zich zowel aan de voorkant als aan de achterkant zien. ITG vroeg Hands on als vaste IT-partner om een oplossing.

Probleemloos werken bij ITG dankzij Exchange Online

Capaciteitsproblemen leidde tot vertragingen

Erwin Wong: “Onze servers raakten langzamerhand vol waardoor mailproblemen ontstonden. Medewerkers kregen te maken met vertragingen, vastlopende systemen en steeds terugkerende updates. Er moest kortom capaciteit vrijgemaakt worden om weer zorgeloos en efficiënt te kunnen werken.”

Meer ruimte door migratie naar Exchange Online

De eerste stap om meer capaciteit beschikbaar te maken bestond uit het migreren van de e-mail naar Exchange Online. Vervolgens heeft ITG samen met Hands on de Hyper-V nodes naar Windows 2012 R2 geüpgraded. Met de vorige Windows Server versie kon maar 32GB van de 64GB werkgeheugen worden gebruikt door de virtuele servers. Toen de nieuwe Hyper-V omgeving was ingericht, was het een logische stap om direct de remote desktop-omgeving te vernieuwen en in de nieuwe omgeving op te bouwen.

Probleemloos werken bij ITG dankzij Exchange Online

Erwin Wong: “Dit heeft geleid tot meer schijfruimte op de servers, waardoor alles beter beheersbaar is. De omgeving is nu stabiel voor onze gebruikers. De vertragingen of het vastlopen van systemen waarmee onze medewerkers te maken hadden, komen niet meer voor. In dat opzicht zijn we dus efficiënter gaan werken.

Exchange Online biedt ons een grotere mate van bedrijfszekerheid. We hebben er bewust voor gekozen om dit te verplaatsen naar een online variant. We hoeven ons nu geen zorgen meer te maken over schijfruimte.”

Zorgeloos en vertrouwd werken via Remote Desktop

“Na de migratie en upgrades is het voor onze medewerkers veel prettiger werken. De remote desktop is precies hetzelfde benaderbaar als de oude omgeving die de gebruiker gewend was, waardoor het vertrouwd werkt. Bovendien zouden we in de vorige situatie in theorie met 30 personen tegelijk op de remote desktopserver moeten kunnen werken. In de praktijk bleek echter dat er maar 21 medewerkers tegelijk gebruik konden maken en dat de 22e gebruiker niet meer kon inloggen. Nu lopen we niet meer tegen deze grens aan van het aantal gebruikers dat via de RD inlogt; dit geeft onze medewerkers en mijzelf een zorgeloos gevoel.”

Erwin Wong over de rol van Hands on

“Hands on heeft bij dit hele project de regie van A tot Z in handen gehad: de planning werd vooraf duidelijk gecommuniceerd richting mij en de ITG-organisatie. Ik functioneerde hierbij zelf als spil tussen Hands on en de interne organisatie. Het upgraden naar de nieuwe Hyper-V servers en de migratie naar Exchange Online hebben we samen met Hands on in het weekend gedaan, zodat dit het minst impact had op de operatie.

De bereikbaarheid en responsetijd is bij Hands on altijd uitstekend. Ook in het weekend en de avonden van de migratie stonden de consultants altijd voor ons klaar. De communicatie is open, duidelijk en eerlijk. Zo komen we nooit voor onverwachte zaken te staan. Daarbij is het contact met één vast Klantenteam, Team Blauw in ons geval, erg prettig. ”

Probleemloos werken bij ITG dankzij Exchange Online

“IT is één van de pijlers van je bedrijf”

“De rol van IT wordt steeds belangrijker. Daarom is de positie van IT bij ons intern veranderd. Het heeft een duidelijke, strategische plaats in de organisatie gekregen. Om dit kracht bij te zetten zoeken we partners die vakkundige oplossingen en een goede responsetijd bieden. Hands on is een partij die uitstekend aan deze eisen voldoet. IT is immers een van de pijlers van je bedrijf en dient te allen tijde te blijven draaien.”

Over ITG Global Logistics

ITG Global Logistics is een full-service partner voor contractlogistiek, forwarding en supply chain management. Maatwerkoplossingen en flexibiliteit staat bij het ontwikkelen van deze diensten voorop. Al ruim 10 jaar vertrouwt ITG op de IT-expertise van Hands on. De ervaring van Hands on in de logistieke branche en de professionaliteit van de consultants is hierbij voor ITG van doorslaggevend belang.