Office 365 bij De Vijverhof

De Vijverhof is een bruisend centrum met belangrijke voorzieningen voor de samenleving in Capelle. Naast ruim 400 appartementen voor 55+ huurders biedt De Vijverhof hier alle vormen van zorg. Van permanente verzorging en verpleging, tot zorg op afroep voor huurders. Lees meer over De Vijverhof.

Office 365 bij De Vijverhof

Olaf Exoo, Teamleider Zorg: “Wij hebben in onze secundaire arbeidsvoorwaarden opgenomen dat al onze 250 medewerkers, op welke locatie dan ook, met het Office pakket moeten kunnen werken. Zo moeten zij de mogelijkheid hebben niet alleen op de vaste werkplek gebruik te maken van het vertrouwde Office pakket. Onze medewerkers moeten met hun mobile devices, zo maken zij gebruik van tablets, zorgeloos met het Office pakket aan de slag kunnen.

Office 365 bij De Vijverhof

Daarnaast wilden wij graag gebruik maken van een aantal functionaliteiten die binnen het Office 365 standaard zijn inbegrepen. Wanneer we deze functionaliteiten op onze eigen servers willen draaien, wordt dit voor ons kostbaar. Het is dan mooi meegenomen dat deze al in het Office 365 pakket zijn inbegrepen. Skype for Business is daar een voorbeeld van. 

Met deze communicatietool kunnen we zien wanneer collega’s beschikbaar zijn (presence) en met instant messaging kunnen collega’s, verdeeld over onze ruime locatie, elkaar snel en gemakkelijk benaderen. Dat is vooral handig wanneer in ons geval, medewerkers op meerdere locaties werkzaam zijn. Een andere mooie optie waar we gebruik van maken is het real time kunnen delen van het beeldscherm. Ideaal wanneer collega’s IT support nodig hebben; zo kan ik gemakkelijk meekijken en hen verder helpen. De mogelijkheid om online te vergaderen staat nog op de planning; hier gaan wij binnenkort mee aan de slag!” Lees meer over Skype for Business.

Office 365 bij De Vijverhof

Office 365 en de NEN-7510

“De NEN-norm schrijft niet voor dat je data on premise moet staan. Deze schrijft voor dat je data veilig moet zijn opgeslagen en dat je daar aandacht aan moet besteden in bijvoorbeeld jouw bedrijfsplan. Onze belangrijkste valkuil is dat collega’s elkaar documenten gaan mailen waar bedrijfsgevoelige informatie in staat. Dat moet je in alle gevallen zien te voorkomen en absoluut niet willen. 

Voor ons één van de redenen om in de toekomst gebruik te maken van SharePoint: met dit platform creëren we een veilige locatie voor het opslaan, delen en bewerken van onze documenten. Documenten die vervolgens weer beveiligd toegankelijk zijn via verschillende devices, waaronder onze tablets. 

Office 365 bij De Vijverhof

Met SharePoint zetten wij een belangrijke stap in de verbetering van onze dienstverlening aan patiënten en aan onze zorgprofessionals, die waar ze zich ook bevinden altijd toegang hebben tot de juiste gegevens en eenvoudig informatie kunnen delen. Onze gebruikers hebben straks, dankzij de rechtenstructuur die Hands on binnen SharePoint voor ons zal opzetten, toegang tot geëigende informatie en applicaties op basis van hun rol en functie. Daarmee is de relevantie én veiligheid van onze data gegarandeerd.”  Lees meer over SharePoint of bekijk onze klantcase bij Het Nordwin College.