Levering en uitrol tablets bij HMC

MBO vakschool voor hout, meubel en interieur

Over het HMC

Het HMC (Hout- en Meubileringscollege) is sinds 1929 een zelfstandige MBO-vakschool die zich uitsluitend richt op creativiteit, vakmanschap en ondernemerschap. De MBO vakschool leidt op voor beroepen in de richtingen interieur & wonen, meubel & hout en design & mode accessoires. Het HMC heeft een locatie in Amsterdam en in Rotterdam. Lees meer over het HMC.

Levering en uitrol tablets bij HMC

Uitdagingen

Arnold Looije, Informatiemanager: “Wij hadden al lange tijd de wens om mobile devices aan onze medewerkers ter beschikking te stellen. Met de komst van mobile devices zorgen wij ervoor dat onze medewerkers flexibel kunnen werken. Of zij nu op onze locatie in Rotterdam, Amsterdam of thuis aan de slag willen gaan: zij moeten altijd de beschikking hebben tot hun werkomgeving: van onze grafische softwareprogramma's tot Office. Naast de vrijheid om waar dan ook zorgeloos te kunnen werken, willen wij met dit project ook de IT-kennis van onze vakmensen op een hoger niveau tillen.We liepen al snel tegen een aantal uitdagingen aan. Een vereiste was dat de devices binnen ons schoolnetwerk als normale ‘schoolcomputer’ moesten functioneren. Een tweede vereiste was dat onze medewerkers ook buiten de school, zorgeloos met het device moesten kunnen werken, zonder tegen teveel beperkingen aan te lopen.

Een voorbeeld is om waar dan ook de mogelijkheid te hebben om een printer of applicatie te installeren, zónder dat de beveiliging in het geding komt. Hands on kon ons hierin adviseren en verder helpen. Op het gebied van devices hebben we onze keuze laten vallen op de Surface Pro 4: voor ons hét mobiele werkstation voor het tegelijkertijd uitvoeren van meerdere grafische softwareprogramma's. Medewerkers kunnen rechtstreeks op hun scherm schrijven en tekenen en de Surface met zijn lichtgewicht overal mee naar toe nemen. Omdat Hands on Official Reseller is van de Surface, konden wij rekenen op een snelle levering én deskundig advies als het gaat om het gebruik.

Levering en uitrol tablets bij HMC

Arnold Looije: “Wij willen iedere medewerker voorzien van een computer die dient als school-werkplek, maar die ook zorgeloos buiten de school gebruikt kan worden: de gebruiker moet vrij kunnen werken zonder tegen teveel beperkingen aan te lopen, waarbij de beveiliging niet in het geding mag komen."

Over het project

Wij hebben Hands on gevraagd het volledige project voor de uitrol van 235 Surfaces te verzorgen: van de levering van de hardware tot en met de nazorg. Iedere Surface wordt door Hands on voorzien van Windows 10, met focus op de gestelde eisen als het gaat om flexibiliteit enerzijds en beveiliging anderzijds. Zowel Windows 10 als het gebruik van de Surface Pro 4 is nieuw voor onze medewerkers. 

Hands on zorgt ervoor dat zij na de oplevering zorgeloos met hun device aan de slag kunnen: aan de hand van workshops bij ons op locatie, maakt zij onze gebruikers bekend en vertrouwd met het gebruik van Windows 10 en de Surface Pro 4.

Levering en uitrol tablets bij HMC

Waarom Hands on

Onze voorkeur ging uit naar een partij die echt een meerwaarde kon bieden. Wij wilden alles behalve een leverancier die ons alleen de gewenste hardware zou leveren. Hands on bood ons die meerwaarde: zij kon dit project van A tot Z voor ons verzorgen. Niet alle vakmensen binnen onze school zijn even ‘IT-minded.’ Het is dan fijn een partij te hebben die hen begeleidt in die overstap en de ervoor zorgt dat de technologie straks vóór hen werkt. De implementatiebegeleiding stellen we op prijs. Bovendien was de keuze voor Hands on, met haar jarenlange ervaring binnen het onderwijs, snel gemaakt."