Kostenbesparing en meer flexibiliteit bij MPS dankzij Microsoft CSP

MPS is dé duurzaamheidspartner voor alle schakels binnen de internationale sierteeltsector. Zij bieden kennis, ondersteuning, transparantie-tools en certificeringen. 

Kostenbesparing en meer flexibiliteit bij MPS dankzij Microsoft CSP

Marcel Bongaards is verantwoordelijk voor service & support en het ICT team binnen MPS. “Sinds 2012 is Hands on de vaste ICT-partner voor MPS. Hands on adviseert ons op diverse vlakken. Zo hebben wij met hulp van Hands on onze servers gemigreerd naar de cloud en hebben zij ons begeleid bij de migratie naar Office 365.”

Maandelijks betalen naar gebruik

“In 2016 werden wij door Hands on proactief op de hoogte gebracht over de komst van het Cloud Solution Provider (CSP) model van Microsoft. 

Kostenbesparing en meer flexibiliteit bij MPS dankzij Microsoft CSP

Zij wezen ons op de voordelen en al snel waren we overtuigd. We werken nu enkele maanden volgens dit maandelijkse afrekenmodel. Het biedt ons flexibiliteit in kosten en het beheer. De grote kracht van CSP zit in de schaalbaarheid. Dit levert direct kostenbesparing op, omdat we alleen maandelijks betalen wat we gebruiken.”

“CSP biedt eenvoud, snelheid en flexibiliteit”

Gijs Rijsdijk is operationeel verantwoordelijk voor de ICT-infrastructuur van MPS: “Tot voor kort moest ik voor iedere licentie die ik wilde bestellen, contact opnemen met Hands on. Vervolgens duurde het even voordat de licentie beschikbaar was. Nu kan ik super eenvoudig licenties toevoegen. Dit scheelt mij ontzettend veel tijd en energie. Wanneer iemand onze organisatie verliet, bleef je vaak nog met de licentie zitten. Ik kan deze nu snel loskoppelen, zodat we te allen tijde over een optimale licentiepositie beschikken.”

De professionele en menselijke aanpak van Hands on

De afgelopen periode heeft Hands on diverse projecten voor MPS uitgevoerd. Gijs Rijsdijk: “De complexe ICT-projecten pakken we altijd in samenspraak met Hands on op. Zij hebben vergaande kennis in huis én kennen onze ICT-omgeving. Bij de migratie naar Office 365 hebben zij, naast de technische invulling, ook onze gebruikers begeleid. Consultants van Hands on hebben workshops verzorgd voor onze medewerkers, zodat zij goed voorbereid werden op het werken met Office 365. Die professionele en menselijke aanpak kenmerkt Hands on.

Bij MPS hebben we veel servers, maatwerkapplicaties en een testomgeving. Op advies van Hands on zijn we op zoek gegaan naar de mogelijkheden of dit slimmer en goedkoper kan via Azure. Via het uitzetten van bijvoorbeeld onze testomgeving op bepaalde tijdstippen besparen we kosten.”

“Klantbelang staat voorop”

Kostenbesparing en meer flexibiliteit bij MPS dankzij Microsoft CSP

Marcel Bongaards: “Zowel de initiatieven met Office 365 als met Azure volgen vanuit kennissessies die Hands on regelmatig organiseert. Wij bezoeken die graag, omdat ze inspireren en omdat we altijd op zoek zijn naar innovatie om hiervan te profiteren.

Hands on stelt in hun filosofie de mens centraal: IT’s all about people. Personeel is voor ons bij MPS een zeer waardevol bezit. Het is daarom goed dat die optimaal bediend worden door goede IT-tools. Die oprechte interesse vanuit Hands on is zeer goed merkbaar. De klantenteams waar Hands on mee werkt, scheppen hierin extra duidelijkheid en waarde. We weten bij wie we terecht kunnen voor bepaalde zaken. Klantenteam Groen is goed op de hoogte van wat er bij ons speelt en hoe onze omgeving in elkaar zit. Hands on onderscheidt zich met name door zich op te stellen als goede partner voor de lange termijn. Het meedenken met de klant en het klantbelang staat altijd voorop. Dat is hoe een partnership moet zijn.”

Over MPS

MPS is dé duurzaamheidspartner voor alle schakels binnen de internationale sierteeltsector en overige stakeholders door het bieden van kennis, ondersteuning, transparantie-tools en certificeringen. Met 60 medewerkers in Nederland en diverse coördinatoren in verschillende landen is MPS wereldwijd actief. MPS heeft als doel een transparante, op duurzaamheid geborgde, internationale sierteeltketen te realiseren.

Ook de voordelen van Microsoft CSP ervaren?

Wil je de voordelen van Microsoft CSP zelf ervaren? Laat dan je gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen spoedig contact met je op. 

Lees ook: '20% van onze klanten kiest voor Microsoft CSP'

Neem contact met mij op