Haag Wonen in de wolken met Office 365

Haag Wonen is een woningcorporatie in Den Haag. Zij bezit ruim 22.000 woningen en 2.500 bedrijfsruimten in heel Den Haag.

Jasper Wevers, Manager Informatisering & Automatisering bij Haag Wonen, geeft aan dat de geplande verhuizing van twee naar één nieuw pand het ideale moment was om een nieuwe manier van werken te introduceren: "Onze hardware was verouderd en in aanloop naar de verhuizing heeft Haag Wonen Het Nieuwe Werken omarmd."

Haag Wonen in de wolken met Office 365

De behoefte om efficiënter en productiever te werken, is een belangrijke pijler in het beslissingsproces geweest. Haag Wonen besloot om flexibele werkplekken in te richten en medewerkers te voorzien van een mobiele apparaat. De ingerichte flexibele werkplekken bieden medewerkers de mogelijkheid om hun mobiele apparaat te koppelen aan een scherm, netwerk, muis en toetsenbord via een dockingstation.

Gebruikservaring, beheersbaarheid en beveiliging bevorderen met Office 365 

De nieuwe inrichting van de fysieke werkplekken bracht ook een aanpassing in de digitale werkomgeving met zich mee. Bij de keuze voor de infrastructuur waren de behoeften om de gebruikservaring van medewerkers te verbeteren en de beheersbaarheid en beveiliging van data te bevorderen belangrijke componenten. Office 365, een cloudoplossing van Microsoft, voorziet Haag Wonen in deze behoeften. Dit platform verschaft medewerkers toegang tot e-mail en documentatie vanaf elk mobiele apparaat en locatie; vanuit huis, onderweg of vanuit een zelfgekozen werkplek in het nieuwe pand. Daarnaast biedt de cloudoplossing uitgebreide beveiligingstools en de mogelijkheid om data beter te beheersen. 

Haag Wonen in de wolken met Office 365

“Wij hebben Hands on gevraagd om de infrastructuur van Windows 10 via Office 365 in te richten op de devices. De technische kennis van Hands on, gecombineerd met de expertise van en ervaring met Office 365 implementaties waren hierin leidend,” aldus Jasper Wevers.

Bij het werken via een cloudoplossing is het beveiligingsvraagstuk een groot thema: hoe wordt onze data beveiligd? En zijn onze gegevens goed beveiligd? Applocker en Bitlocker zijn tools in Windows 10 die zorgen voor de beveiliging van data. Robin Smorenburg en Ralph Eckhard, IT Consultants bij Hands on, waren nauw betrokken bij de implementatie. Ralph: "Bij verlies of diefstal van een mobiele apparaat, worden volledige schijven versleuteld. Bovendien biedt het bescherming tegen bijvoorbeeld malware. Daarnaast hebben we DirectAccess geïmplementeerd, een private cloud oplossing van Microsoft. Medewerkers van Haag Wonen hebben zo de mogelijkheid om veilig toegang te krijgen tot bestanden, websites en zakelijke platformen die buiten het interne netwerk staan, zonder dat er een VPN-verbinding benodigd is.”

Haag Wonen in de wolken met Office 365

Ruim 200 medewerkers volgen een Windows 10 workshop

In totaal hebben ruim 200 werknemers van Haag Wonen, in groepen van maximaal 10 personen, een workshop gevolgd ter introductie van de nieuwe werkomgeving. De keuze voor een relatief kleine groep per workshop is een bewuste, aangezien Hands on bij een dergelijke implementatie gebruikers zo goed mogelijk wil begeleiden en hen voldoende ruimte wil bieden om vragen te stellen. Met behulp van een PowerPoint presentatie en een demo-omgeving konden medewerkers op een desktop of hun eigen mobiele apparaat ervaren hoe je flexibel en op een effectieve manier kunt (samen)werken met Microsoft oplossingen als Windows 10, Office 2016, Exchange Online en Skype for Business.

Oefening baart... Enthousiasme

Ralph begeleidde de werknemers van Haag Wonen tijdens de workshops: “Ik heb drie weken van maandag t/m vrijdag twee workshops per dag gegeven. Na elke workshop was het fijn om te zien én horen hoe enthousiast medewerkers van Haag Wonen reageren op de nieuwe mogelijkheden van hun werkomgeving".

Jasper bevestigt het enthousiasme: “We hadden er rekening mee gehouden dat de gelijktijdige introductie van nieuwe werkplekken, nieuwe mobiele apparaten, nieuwe software, een nieuwe manier van bellen (Skype for Business) én het nieuwe werken misschien wat veel zou zijn voor de medewerkers.  Maar dat bleek gelukkig niet zo te zijn. Na de workshops hebben we louter positieve signalen ontvangen. Eenmaal gevestigd in het nieuwe pand, zie je dat collega's van verschillende afdelingen elkaar opzoeken. Het is mooi om te zien dat de theorie zich vertaalt naar de praktijk.”

Meer info

Wil je meer weten over onze werkwijze bij Haag Wonen of over Office 365 implementaties bij woningcorporaties? Neem dan contact op met Jacob Lunenberg, Consultant bij Hands on. Zij vertelt je graag meer.

Office 365

Wil je zelf ervaren wat Office 365 jouw organisatie te bieden heeft? Meld je dan aan voor een interactieve inspiratiesessie of een webinar uit onze webinarserie 'What's new in Office 365', waarin we inzoomen op specifieke functionaliteiten in Office 365. Ben je overtuigd van de voordelen en overweegt jouw organisatie een overstap naar Office 365, maar vraag je je af in hoeverre jouw organisatie Office 365 proof is? Vraag dan de Office 365 Readiness scan van Hands on aan.


Referentiecase 'Haag Wonen in de wolken met Office 365' in Microsoft Sway

Neem contact met mij op