Cloud Computing bij De Vijverhof

Olaf Exoo: Focus op het werk dat ík echt leuk vind!

Cloud Computing bij De Vijverhof

Over De Vijverhof

De Vijverhof is een bruisend centrum met belangrijke voorzieningen voor de samenleving in Capelle. Naast ruim 400 appartementen voor 55+ huurders biedt De Vijverhof hier alle vormen van zorg. Van permanente verzorging en verpleging, tot zorg op afroep voor huurders. Lees meer over De Vijverhof.

Uitdagingen 

Olaf Exoo, Teamleider Zorg: "Ons servicecontract op de hardware was verlopen, dus we hadden de keuze om opnieuw te investeren in nieuwe hardware of de 'outsourcingstrend' te volgen. Bovendien was ik als enige verantwoordelijk voor de IT. Hiermee was onze IT afhankelijk van één persoon, hetgeen niet praktisch was. Wij waren bovendien van start gegaan met nieuwbouw op het terrein, waardoor er voor lange tijd veel geheid zou worden. De trillingen die dat allemaal teweeg brengt zouden een negatieve invloed hebben op onze apparatuur.  Omdat De Vijverhof meerdere locaties kent, wilden wij de mogelijkheid hebben om zorgeloos computers van de ene naar de andere locaties over te zetten. Bovendien wilden wij graag gebruik maken van de mogelijkheden die Office 365 ons biedt, waaronder SharePoint en Skype for Business. We zetten nu een lijn uit om met Skype for Business straks efficient te gaan vergaderen. Een uitkomst wanneer onze medewerkers op verschillende locaties werkzaam zijn."

Over het project

"Met Cloud Computing konden wij het stuk IT verantwoordelijkheid dat alleen op mijn schouders rustte, overdragen aan een gespecialiseerde IT-partner. Alles is nu geregeld: van het uitvoeren van updates, het onderhoud van onze hardware tot het complete beheer van onze IT-omgeving.

Cloud Computing bij De Vijverhof

Hierdoor is niet alleen de kwaliteit en betrouwbaarheid van ons netwerk verbeterd. Alle IT-zorgen zijn van mijn bord. Hierdoor kan ik me bezig houden met het werk dat ík echt leuk vind; het verlenen van een totaalpakket aan zorg voor ouderen. Voor ons woonzorgcentrum is flexibel kunnen werken op onze verschillende locaties, een must. Dit geldt voor ons eigen personeel, maar ook voor onze bewoners. Door in de Cloud te werken, kunnen zij op iedere locatie zorgeloos aan de slag."

Olaf Exoo: "Alle IT-zorgen zijn van mijn bord. Hierdoor kan ik me bezig houden met het werk dat ík echt leuk vind: het verlenen van een totaalpakket aan zorg voor ouderen."

Cloud Computing bij De Vijverhof

Waarom Hands on

"Door te kiezen voor Cloud Computing, kies je ervoor om langere tijd aan één IT-partner verbonden te zijn. Het gevoel van vertrouwen in deze IT-partner is dan crusiaal. Vertrouwen win je niet alleen door je afspraken na te komen, maar ook door vooruit te denken en voor ieder probleem je uitdaging te maken. Dit vertrouwen hebben wij in Hands on."