Axia College realiseert digitale samenwerking met Microsoft Office 365

Het Axia College is onderdeel van de Stichting Onderwijsgroep Amersfoort, waaronder ook het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt en het Vathorst College toebehoren. Matthijs Halff is Systeembeheerder bij het Axia College. Naast zijn huidige rol bij het Axia College is hij tevens verantwoordelijk voor het bestuursbureau van de Stichting.

Axia College realiseert digitale samenwerking met Microsoft Office 365

Een logische keuze

Vooraf aan de samenwerking met Hands on, werkte het Axia College samen met een andere IT-leverancier. Helaas slaagde deze leverancier er niet om digitale samenwerking mogelijk te maken waar destijds behoefte naar was. Om deze reden is Matthijs Halff op zoek gegaan naar een Microsoft Gold Partner met de nodige kennis en expertise. Zo is hij uitgekomen bij Hands on, Information Management.

Naast Hands on, waren er nog een aantal IT-leveranciers uitgenodigd om een goede vergelijking te kunnen maken. Omdat het hier om een vrij groot project ging waarbij de wens was om een compleet nieuw IT-beleid op te zetten, bleef Hands on als enige leverancier over die een IT-project van deze omvang aandurfde en er de capaciteiten voor had.

Microsoft Office 365

Het nieuwe IT-project bestond o.a. uit de implementatie van Microsoft Office 365, waaronder Microsoft Cloud Azure, Outlook Exchange, OneDrive en SharePoint. Deze applicaties zijn ingezet onder leerlingen en medewerkers. Elke gebruiker heeft een eigen e-mailbox gekregen waarmee ze sindsdien eenvoudig bestanden kunnen opslaan en met elkaar kunnen delen. SharePoint is alleen voor de medewerkers ingezet en wordt gebruikt om alle interne documenten op te slaan.

Wil je ook weten hoe de implementatie van Microsoft Office 365 is verlopen bij het Axia College en hoe zij hier momenteel van profiteren? Vul hieronder je gegevens in en download de klantcase. 

Download Klantcase