IT’s all about people
   

Voordelen Exchange 2010

Hands On krijgt vaak vragen binnen over Microsoft Exchange Server 2010 (Exchange 2010) en heeft bij diverse klanten deze nieuwste mailoplossing van Microsoft geïnstalleerd. Bovenop een paar noemenswaardige verbeteringen voor de gebruikers van Outlook, zijn er in Exchange 2010 ook nieuwe functies die het de systeembeheerder een stuk gemakkelijker gaan maken.

Exchange 2010: De belangrijkste verbeteringen

Microsoft Exchange Server is al jarenlang een betrouwbare mailoplossing die wereldwijd wordt gebruikt. Met de komst van Exchange 2010 is duidelijk zichtbaar dat Microsoft de focus heeft gelegd op een betere beheersbaarheid van het product. Daarnaast is er een nog gebruikersvriendelijke interface ontworpen. Wij hebben voor u een selectie gemaakt van de grootste verbeteringen en voordelen van Exchange 2010.

   

Exchange server 2010:De beheervoordelen

  • tot 70% minder impact op opslagsysteem

Exchange 2010 heeft tot 70% minder impact op het opslagsysteem ten 
opzichte van Exchange 2003. Dit betekent dat u nu eventueel ook gebruik kunt
maken van langzamere harde schijven voor het opslaan van de mailbox
databases.

  • Niet offline tijdens verplaatsen mailbox

Het verplaatsen van een mailbox van de ene naar de andere server vereist in eerdere versies van Exchange dat de medewerker voor een paar uur offline is. Met Exchange 2010 kost het nog maar een paar minuten. In combinatie met Outlook 2007 is het mogelijk dat de medewerker niet meer offline hoeft te zijn.

  • 2de mailbox server synchroon met DAG

Door middel van Database Availability Groups (DAG) biedt Exchange 2010 een veel simpelere benadering van ´hoge beschikbaarheid´ dan het bekende clusteren van servers. DAG maakt het mogelijk om een mailbox database op een 2e mailbox server synchroon te houden.

  • Eenvoudiger autorisaties toekennen en beheren met RBAC

Een hele verbetering in Exchange 2010 is het Role Based Access Control (RBAC). Met RBAC is het makkelijker geworden om op een gestructureerde wijze autorisaties toe te kennen en te beheren. Dat ging nog wel eens mis in oudere versies van Exchange.

 

Verbeteringen voor de medewerkers met Exchange 2010

Exchange medewerkersPersoonlijk arcief

Medewerkers kunnen met Exchange 2010 een persoonlijk archief maken. Hiermee is het punt over het gebruik van .PST archiefbestanden, welke niet beschikbaar zijn via bijvoorbeeld OWA, opgelost.

Outlook Web App (OWA)

Met Exchange 2010 is er ook een nieuwe Outlook Web App (OWA). OWA komt qua functionaliteit op veel punten overeen met Outlook 2010. Functies als; auto-aanvullen, openen van mailboxen van andere medewerkers en het openen van meerdere kalenders naast elkaar zitten nu ook standaard in OWA.

     

MailTips

Over MailTips zijn wij erg te spreken. Staat u op het punt om een persoonlijke mail per ongeluk naar iedereen binnen uw organisatie te sturen? Of u wilt een dringend mailtje sturen naar iemand die net op zwangerschapsverlof is? Wilt u een mail sturen met een bijlage van 30 MB, terwijl de ontvanger maar 20 MB als limiet heeft? MailTips waarschuwt u voordat u het bericht verstuurt.

Conversation View

Het gebeurt wel eens dat door heen-en-weer gemail over een personeelsuitje of presentatie die belangrijke mail van de directeur niet meer terug is te vinden. Met Conversation View worden die vijftig e-mails over het personeelsuitje of presentatie teruggebracht tot een enkele node. Deze toepassing is nieuw in Outlook en OWA en het is meer dan welkom.

 

Ook geïnteresseerd in een soepele Exchange 2010 migratie? Hands On helpt u graag! Neem contact op met één van onze specialisten.


Supportdesk: 0900 - 426 37 66
Stel ons een vraag!
Stel ons een vraag
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief